როგორ შევინახოთ ზოგიერთი პროდუქტი

*
ციტრუსოვანთა ნაყოფი დიდხანს შეინახება, თუ მათ მცენარეული ზეთით გავპოხავთ, ცელოფნის პარკში ან თავდახურულ ჭურჭელში მოათავსებთ და ცივ ადგილას შეინახავთ.
*
ახალი კიტრი რამდენიმე დღის განმავლობაში შეინახება, თუ ყუნწის მხრიდან სამი მეოთხედით წყალში ამყოფებთ და წყალს ყოველდღურად გამოუცვლით.
*
მაცივარში კვერცხი ორ კვირაზე მეტ ხანს არ შეინახოთ. თუ თითოეულ კვერცხს ცალ-ცალკე ქაღალდში შეახვევთ და კვირაში ერთხელ გადააბრუნებთ (გვერდს შეუცვლით), იგი უფრო დიდხანს შეინახება. შეიძლება უმაცივროდაც იოლას გახვიდეთ – კვერცხები შაშხის ცხიმით ან მზესუმზირის ზეთით გაპოხეთ.
*
უმი ბოსტნეული და მწვანილი კარგად ინახება, თუ მათ სველ ტილოში შეახვევთ.
*
თუ ხახვის ბოლქვის მხოლოდ ნახევარი გამოიყენეთ, მეორე ნახევარის განაჭერს ცხიმი წასცხეთ და უკეთ შეინახება.
*
დამჭკნარი მწვანილი – ოხრახუში, ქინძი, კამა, ნიახური გაახლდება, თუ ძმრიან წყალში მოათავსებთ.
*
ლიმონი დიდხანს შეინახება, თუ მას მშრალ სილაში შეინახავთ. სილა კარგად გააშრეთ, ყუთში ჩაყარეთ და შიგ ლიმონები ისე ჩაალაგეთ, რომ ერთმანეთს არ შეეხონ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s