როგორ შევინახოთ ზოგიერთი პროდუქტი

*
ციტრუსოვანთა ნაყოფი დიდხანს შეინახება, თუ მათ მცენარეული ზეთით გავპოხავთ, ცელოფნის პარკში ან თავდახურულ ჭურჭელში მოათავსებთ და ცივ ადგილას შეინახავთ.
*
ახალი კიტრი რამდენიმე დღის განმავლობაში შეინახება, თუ ყუნწის მხრიდან სამი მეოთხედით წყალში ამყოფებთ და წყალს ყოველდღურად გამოუცვლით.
*
მაცივარში კვერცხი ორ კვირაზე მეტ ხანს არ შეინახოთ. თუ თითოეულ კვერცხს ცალ-ცალკე ქაღალდში შეახვევთ და კვირაში ერთხელ გადააბრუნებთ (გვერდს შეუცვლით), იგი უფრო დიდხანს შეინახება. შეიძლება უმაცივროდაც იოლას გახვიდეთ – კვერცხები შაშხის ცხიმით ან მზესუმზირის ზეთით გაპოხეთ.
*
უმი ბოსტნეული და მწვანილი კარგად ინახება, თუ მათ სველ ტილოში შეახვევთ.
*
თუ ხახვის ბოლქვის მხოლოდ ნახევარი გამოიყენეთ, მეორე ნახევარის განაჭერს ცხიმი წასცხეთ და უკეთ შეინახება.
*
დამჭკნარი მწვანილი – ოხრახუში, ქინძი, კამა, ნიახური გაახლდება, თუ ძმრიან წყალში მოათავსებთ.
*
ლიმონი დიდხანს შეინახება, თუ მას მშრალ სილაში შეინახავთ. სილა კარგად გააშრეთ, ყუთში ჩაყარეთ და შიგ ლიმონები ისე ჩაალაგეთ, რომ ერთმანეთს არ შეეხონ.

Advertisements

კომენტარის დატოვება

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s